Ministrul Educaţiei a făcut anunţul momentului despre reînceperea şcolii, în contextul în care valul patru ameninţă ţara noastră. Mai mult, Sorin Cîmpeanu susţine că nu se teme deloc de pericolul reprezentat de virus, atâta vreme cât în unităţile de învăţământ se respectă cu stricteţe măsurile sanitare.

 

Motivele pentru care şcoala nu reprezintă un mediu riscant

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, data la care şcoala va începe cu prezenţă fizică, iar copiii vor putea să se reîntâlnească cu colegii. Acesta susţine că unităţile de învăţământ reprezintă un mediu sigur pentru toată lumea, având în vedere că măsurile de prevenţie s-au respectat mai bine decât în oricare alt loc, iar majoritatea personalului este vaccinat.

 

„Bazându-mă pe informaţiile pe care le-am, în limitele de competenţă, bazându-mă pe faptul că în şcoli au fost respectate regulile sanitare mai bine decât în orice alte locuri… cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învăţământ în raport cu orice alt tip de personal, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare”, şi-a început acesta discursul.

 

Data reînceperii şcolii rămâne neschimbată

Ministrul Educaţiei a anunţat oficial că şcoala se redeschide oficial pe data de 13 septembrie, iar pregătirile în acest sens urmează să aibă loc în perioada următoare. Sorin Cîmpeanu a readus în discuţie şi proiectul “România educată”, fiind responsabil de comitetul care se va ocupa de proiect chiar Florin Cîţu.

 

Cu privire la implementarea unor centre de vaccinare în şcoli, ministrul Educaţiei a dezvăluit că este în discuţii cu Ministerul Sănătăţii, însă lucrurile vor fi decise în funcţie de configuraţia şcolii şi a receptivităţii elevilor.

 

“Pot să vă spun că şcoala va începe cu prezenţă fizică în data de 13 septembrie. Am stabilit deja o întâlnire cu Consiliul Naţional al Elevilor pentru săptămâna viitoare în ziua de marţi.

 

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor va avea statut de invitat permanent în comitetul interministerial pentru implementarea proiectului România educată, comitet condus de primul ministru al României în calitate de preşedinte şi vicepreşedinte fiind ministrul Educaţiei

 

Centre de vaccinare în şcoli: trebuie văzut în ce măsură configuraţia şcolii permite organizarea unor astfel de centre în şcoală. Am discutat cu Ministerul Sănătăţii şi cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acţiuni de prezentare a importanţei procesului de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinţei de presă de marţi.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro