Decizia de a amâna a opta ediţie a fost luată luând în calcul ultimele măsuri anunţate de autorităţi privind limitarea numărului de spectatori pentru toate evenimentele culturale şi de divertisment din această vară. Trupele twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones au fost reconfirmate pentru noile date, stabilite pentru 13 – 17 iulie 2022. „Focusul pentru următoarea perioadă va fi de a convinge autorităţile să clarifice măsurile anunţate, astfel ca experienţa Electric Castle să existe, chiar şi într-o formă diferită, în 2021”, se arată în comunicatul de presă transmis.

 

Conform hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr 29/14.05.2021, evenimentele din luna iulie vor fi limitate la 2.500 de spectatori. În plus, hotărârea conţine alte limitări care, pentru a fi aplicate, necesită clarificări ce vor solicita alte noi runde de discuţii, probabil în următoarele săptămâni.

 

„Decizia vine într-un moment în care organizatorii se aflau, oricum, sub presiunea timpului foarte scurt rămas, graficul normal de implementare a festivalului fiind, deja, cu mult depăşit. În plus, parte dintre artiştii care ar fi trebuit să se afle pe afiş şi-au reprogramat sau anulat turneele europene. Toate aceste date analizate în detaliu au condus înspre singura alternativă viabilă şi corectă pentru public: evitarea organizării unei ediţii de compromis şi stabilirea unor noi date, 13 – 17 iulie 2022. Cu un suport nelimitat şi o înţelegere perfectă a situaţiei, toate marile trupe anunţate – twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones – au reconfirmat imediat prezenţa lor pe domeniul Banffy, pentru anul viitor”, arată reprezentanţii Electric Castle.

 

Toate biletele achiziţionate pentru ediţia a 8-a rămân valabile pentru noile date din 2022, detalii şi opţiuni urmând a fi comunicate în următoarele zile.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro