Miercuri a avut loc proba de profil, matematică sau istorie, la BACALAUREAT 2017 Peste 120.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, miercuri, 28 iunie, proba de profil la BACALAUREAT 2017, matematică sau istorie. Vineri, 30 iunie, elevii vor avea examen la o disciplină la alegere, în funcţie de specializare sau profil.

La primul subiect, elevii au primit două texte şi au avut de răspuns la mai multe întrebări privind acţiunile militare ale domnitorilor Mircea cel Bătrân şi Iancu de Hunedoara.

La subiectul al II-lea elevii au primit mai multe cerinţe legate de Revoluţia de la 1848 şi de comitetul revoluţionar, anunţă adevarul.ro. O altă cerinţă de la acest subiect era ca elevii să argumenteze printr-un fapt istoric relevant că România a participat la criza orientală.

La subiectul al III-lea de la proba de Istorie elevii au avut de realizat un eseu de aproximativ două pagini despre statul român în perioada postbelică (perioada comunistă: menţionarea unor măsuri adoptate în perioada stalinistă în România, implicarea României în Războiul Rece, identificarea unor caracteristici ale naţional-comunismului din ţara noastră).