Meteo 28 aprilie- 9 mai 2021. Ne apropiem cu paşi repezi de finalul lunii aprilie. În această ultimă perioadă a lunii ANM anunţă temperaturi variabile şi precipitaţii. Mini vacanţa de 1 Mai şi Sărbătorile Pascale vor fi dominate de vreme schimbătoare şi ploi

 

Meteo 28 aprilie-9 mai 2021

ANM anunţă că, începând cu data de 28 aprilie, valorile termice se vor încadra perioadei în care ne aflăm. Astfel că, în zona Banatului, temperaturile vor fi cuprinse între 20 şi 24 de grade celsius. Minimele, în timpul nopţilor şi dimineaţa, vor fi cuprinse între 8 şi 10 grade. Cu toate că bănăţenii vor avea parte de soare nu sunt excluse şi precipitaţiile, mai ales în ultima zi a lunii aprilie, pe data de 30 aprilie.

 

În Crişana ANM anunţă temperaturi maxime cuprinse între 16 şi 22 de grade, iar pe timpul nopţii vor ajunge la valori cuprinse între 4 şi 10 grade. Aici precipitaţiile vor fi mai accentuate începând cu data de 2 aprilie, conform ANM.

 

În vestul ţării, în Transilvania, pe 28 aprilie, maximele vor atinge 20-22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 7 şi 10 grade celsius. Şi aici vor exista precipitaţii, dar nu înainte de data de 30 aprilie.

 

Meteo 28 aprilie-9 mai 2021. În Maramureş ploaie şi descărcări electrice

În zona de nord-vest a ţării, în Maramureş, temperaturi maxime vor fi de 10 grade celsius, urmând ca după 30 aprilie să ajungă la 20 -21 de grade. Începând cu 29 aprilie precipitaţiile îşi vor face simţită prezenţa în Maramureş. ANM mai spune că între 1 şi 7 mai aici vor apărea averse însoţite de descărcări electrice.

 

Estul teritoriului, zona Moldovei, va avea valori termice maxime cuprinse între 11 şi 12 grade, minimele ajungând la 2 grade celsius. După 1 mai valorile termice vor ajunge la 19-20 de grade, minimele fiind cuprinse între 7 şi 8 grade. Şi aici vor apărea precipitaţii în aproape toată săptămâna, urmând ca din 1 mai şi până pe 5 mai să fie mai însemnate cantitativ.

 

În zona litoralului, în toată Doborgea, în acest interval valorile termice maxime vor fi de 13 grade, iar minimele cuprinse între 6 şi 7 grade. În intervalul 29 aprilie – 1 mai, temperatura aerului va fi în creştere , ajungând la 21-22 de grade.

 

Pe timpul nopţii temepraturile vor fi cuprinse între 12 şi 13 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere. Valorile maxime vor fi de 16-18 grade, iar minimele de 9-10 grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi ridicată în perioada 26-28 aprilie şi în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

 

Meteo 28 aprilie-9 mai 2021. Sudul ţării cu 25 de grade

Zona de sud a ţării, Muntenia, va avea temperaturi mai scăzute, cuprinse între 13 şi 14 grade. La finlaul acestei săptămâni temperaturile vor creşte şi vor ajunge la 24-25 de grade celsius. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendinţă de scădere.

 

În cea de-a doua săptămână, media valorilor în timpul zilei se va situa în jurul a 19 grade. Muntenia va avea pe timpul nopţii temperaturi cuprinse între 7 şi 9 grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi în creştere între 26 şi 28 aprilie şi în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

 

Nici Oltenia nu scapă de valori mai mici în această spătămână. Maximele vor ajunge la valori cuprinse între 12 şi 14 grade. De la finalul acestei săptămâni în Oltenia se vor înregistra maxime de 24 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 10 şi 11 grade. Îşi vor face apariţia şi aici ploile în această spătămână, urmând ca din primele zile ale lunii mai să scadă în intensitate.

 

Vremea la munte

ANM spune că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Întren 26 şi 28 aprilie, maximele vor ajunge la 4-6 grade, iar minimele la -4 şi -2 grade Vremea se va încălzi treptat. Pe  30 aprilie valori în timpul zilei vor ajunge la 12 grade, iar noaptea la4 grade. Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci uşor.

 

Regimul termic se va menţine aproape staţionar, cu maxime la 10 grade şi minime de 2 grade. Temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoţite de fenomene electrice.

 

 

 

 

Sursa:www. playtech.ro