Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, susţine în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel naţional, „ar face minuni” pentru ţara noastră.

 

„Perioada de incubaţie a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

 

Totodată, ea a afirmat faptul că noile restricţii valabile în weekend în zonele cu o rată de incidenţă ridicată s-au arătat a fi eficiente, tocmai pentru că au contribuit la o scădere a numărului de cazuri de Covid-19.

 

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conştienţi să evităm acele aglomeraţii care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi şi în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai uşor manageriate. Am spus şi repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să ştim ce este bine de făcut şi ce nu”, a mai adăugat Moldovan.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro