Incendiile se ţin lanţ în ţara noastră, astfel că nu trece zi fără a se produce o tragedie. În cursul acestei dimineţi, pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge un incendiu izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. Zeci de pacienţi au fost evacuaţi de urgenţă, iar salvatorii au reuşit să îmblânzească flăcările.

 

În ce stare se află pacienţii

Tensiune uriaşă în această dimineaţă, după ce 71 de pacienţi au fost evacuaţi din saloane după aprinderea flăcărilor într-una din băile de la etajul al treilea. La faţa locului a fost solicitat ajutorul pompierilor, care au intervenit pentru stingerea focului. Din fericire, nu au existat victime, însă pacienţii cu tulburări psihice au suferit un şoc.

 

„S-a intervenit cu trei autospeciale de stins incendiu cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj de prim ajutor, o autospecială pentru victime multiple şi două ambulanţe ale SAJ”, a transmis maiorul Alexa Gonczi Oana Cristina, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş.

 

Tragedia are loc la o săptămână după ce un alt incendiu a avut loc la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. În urma evenimentului, trei cadre medicale au suferit traumatisme la nivelul membrelor inferioare, după ce au căzut de la înălţime.

 

În total, 19 pacienţi şi opt cadre medicale s-au autoevacuat sau au fost evacuate, în timp ce pompierii au reuşit să lichideze focul desfăşurat pe o suprafaţă de 20 mp.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro