Şcolile de poliţişti din ţară se confruntă cu o concurenţă acerbă pe locurile scoase la concurs, cea mai mare de după Revoluţie. Candidaţii înscrişi au şi 40 sau chiar 50 de ani, în condiţiile în care poliţiştii ies la pensie şi la 45 de ani.

 

Sute de români au depus acte în fiecare judeţ pentru locurile scoase la concurs la şcolile de poliţişti, iar oficialii vorbesc deja despre cea mai mare concurenţă de după Revoluţie, scrie Monitorul de Suceava.

 

Numai în Suceava s-au înscris în concurs 383 de candidaţi, numărul foarte mare fiind explicat şi prin faptul că nu mai există limită de vârstă.

 

”Cererea de la Suceava este foarte mare, ca de obicei, însă în general interesul este ridicat în toată ţara din semnalele pe care le am de la colegi. Ne aşteptăm la cea mai mare concurenţă pentru un loc la şcoala de agenţi de poliţie de după Revoluţie. Le urăm succes tuturor candidaţilor. Până la examenul final aceştia au de trecut prin examinarea fizică şi psihologică, care va mai tria dintre candidaţii care vor ajunge la examenul de cunoştinţe, care acum, din cauza pandemiei, nu se va mai da la şcoli, ci în fiecare judeţ în parte”, a declarat Marius Ciotău, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, organizaţia Suceava.

 

Numărul mare de candidaţi se explică în parte şi prin faptul că nu mai există limită de vârstă, care a fost scoasă pentru că a fost considerată discriminatorie.

 

Câte locuri sunt scoase la concurs

 

Aşa se face că printre cei înscrişi sunt suceveni care au peste 40 de ani, unul fiind născut în 1970, deci în vârstă de 50 de ani.

Toţi au avut dreptul de a depune dosarul, dar pot ajunge la examinarea finală doar dacă trec de proba fizică.

 

Cifra de şcolarizare cuprinde 1.283 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, 200 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi 220 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

 

Calendarul admiterii este următorul: depunerea cererilor de înscriere la unităţile de recrutare 15-28.02.2021, evaluarea psihologică până la 08.03.2021, depunerea documentelor solicitate până la 10.03.2021, proba de evaluare a performanţelor fizice 18-24.03.2021 (pe centre zonale de selecţie), susţinerea probei de verificare a cunoştinţelor 27.03.2021 (la unităţile de selecţie), examinarea medicală 29.03 - 16.04.2021, afişarea rezultatelor finale 17.04.2021.

 

 

 

 

 

sursa: www.stirileprotv.ro