Scene teribile la Iaşi. O tânără geloasă a răpit-o pe amanta soţului, a tuns-o şi a rupt-o cu bătaia. Femeia a fost reţinută.

Ajutată de un vecin, soţia înşelată, în vârstă de 23 de ani, a răpit-o de pe stradă pe rivala în dragoste, o minoră de 17 ani, şi a dus-o în cartierul Păcureţ din Iaşi. Acolo, agresoarea a rupt-o cu bătaia pe adolescentă, a tuns-o, apoi a lăsat-o să plece acasă.

A doua zi, fata a mers la Poliţie şi i-a reclamat pe cei doi atacatori, care, în urma unor percheziţii efectuate la Roman şi Iaşi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au efectuat 3 perchezitii domicilare, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi ameninţare.

Din cercetări a rezultat că un tânăr s-ar fi întâlnit cu o tânără, pe care o cunoştea pe raza mun. Iaşi şi ar fi dus-o, contrar voinţei sale într-o altă zonă, unde ar fi fost aşteptaţi de două fete, care ar fi agresat-o. În baza probatoriului administrat în cauză tânărul de 23 ani, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Ulterior, şi tânăra de 23 de ani a fost reţinută. Astăzi, cei doi inculptaţi au fost duşi în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Această practică este cunoscută în România. O altă femeie de 36 de ani din judeţul Bacău a plătit scump faptul că, măcinată de bănuieli, a atacat-o pe tânăra pe care o bănuia că ar fi amanta soţului ei, a bătut-o şi a tuns-o. În 2018, aceasta s-a dus val-vârtej acasă la presupusa amantă să-i ceară socoteală. Femeia a negat acuzaţiile aduse, însă după două zile, prinsă la înghesuială, a fost bătută, tunsă şi umilită.

A urmat o plângere la poliţie şi o anchetă. La proces, judecătorii au stabilit ca vinovata să-i plătească victimei două mii de lei daune morale. În plus, agresoarea trebuie să plătească o amendă penală de 5.400 de lei şi să muncească 60 de zile în folosul comunităţii. Dacă aceasta nu a plătit amendă penală, sancţiunea s-a transformat în 270 de lei de închisoare.