Institutul Cantacuzino lansează suplimentul alimentar OROSTIM HV, pentru reglarea cantităţii de anticorpi în lupta cu COVID-19. OROSTIM HV promite să crească rezistenţa organismului la infecţii, în special la infecţii ale tractului respirator superior.

 

Ce este OROSTIM HV

Pe 30 noiembrie, a fost lansat OROSTIM HV, primul produs dezvoltat de Institutul Cantacuzino, după ce a acesta din urmă a fost preluat de Ministerul Apărării Naţionale. Astfel, colonelul dr. Florin Oancea a susţinut o conferinţă de presă, la care s-a alăturat inclusiv premierul Ludovic Orban, prin care a anunţat beneficiile acestui supliment alimentar.

 

'Eu nu am niciun merit. Are MApN, care a finanţat toată cercetarea pentru a putea scoate din nou pe piaţă un produs extrem de util. Acest produs poate fi folosit pentru reglarea cantităţii de anticorpi şi întăreşte imunitatea organismului. Pentru noi Institutul Cantacizino reprezintă o instituţie fundamentală în cercetarea medicală românească, o instituţie pe care o vom sprijini, o instituţie pentru care vom încerca să asigurăm finanţări serioase pentru atingerea obiectivelor ambiţioase stabilite de conducerea institutului', spune Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

 

„Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din Departamentul de Cercetare-Dezvoltare au reuşit într-un timp relativ scurt, aproximativ un an, să revitalizeze produsul OROSTIM. Iată că prin munca asiduă a celor care lucrează în acest institut am reuşit să scoatem pe piaţă acest produs imunomodulator OROSTIM-HV, care este un supliment alimentar obţinut dintr-un lizat atomizat din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde, folosit ca excipient, a precizat Florin Oancea.

 

Cât costă suplimentul anti-COVID OROSTIM HV

Colonelul dr. Florin Oancea, directorul institutului, a precizat că este vorba despre un supliment alimentar obţinut din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde.

„Are proprietăţi antioxidante şi de stimularea imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii, în special la infecţii ale tractului respirator superior. OROSTIM HV se administrează în perioade cu risc de apariţie a acestor infecţii respiratorii', adaugă Oancea.

 

 

Când va fi disponibil suplimentul anti-COVID OROSTIM HV

 

El precizează că imunomodulatorul va fi disponibil începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului Cantacuzino. Tratamentul cu Orostim-HV se administrează timp de 10 zile, trei luni consecutiv, pentru rezultate vizibile.

 

„Va fi comercializat atât pentru copii, cu flacoane de 10 sau 30 de capsule, la un preţ de 25 sau de 60 de lei, precum şi forma pentru adulţi, la un preţ de 30 de lei şi 80 de lei. Tratamentul este de 10 zile, trei luni consecutiv', mai a spus directorul Institutului Cantacuzino.

 

 

 

 

sursa: www.viva.ro