Mai multe imagini viralizate pe internet arată situaţia dură în care a ajuns Institutul Matei Balş din Bucureşti: Mai mulţi pacienţi sunt trataţi pe holuri, în paturi improvizate. Unii dintre ei stau pe scaune sau bănci şi primesc oxigen.

 

„Cam asa arata holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este inspaimantator , nu mai au pe unde sa ii aseze, pacientii stau pe scaune la oxigen , sunt internati pe paturi de campanie . Terapia intensiva s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau sa va spun ce munca duc medicii ,de dimineata nu i-am vazut sa bea un pahar de apa. Oameni buni trebuie sa intelegem ca sistemul sanitar nu mai are cum sa faca fata , cat de curand intra in colaps , daca nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme, pe Facebook, alături de fotografiile şi filmuleţele din Matei Balş.

 

Adrian Marinescu, medic infecţionist la „Matei Balş”, a explicat, marţi seară, pentru Digi24, că pacienţii rămân în camera de gardă până în momentul în care se eliberează paturile necesare pentru ei:

 

„Vedem o realitate a acestor zile şi situaţia nu e numai la Matei Balş. În condiţiile în care în Capitală avem în mod constant 1.500 de pacienţi şi, hai să facem un calcul, să ne gândim că 20 la sută dintre aceştia au nevoie de oxigen, au nevoie de un loc să se interneze, e clar că numărul de locuri pe care îl avem – şi indiferent cât am reuşi în fiecare zi să facem şi asta se întâmplă şi sâmbăta, duminica – nu este suficient. Şi atunci pacienţii trebuie să fie ajutaţi. Până în momentul când reuşim să-i transferăm în altă parte sau să facem locuri în spital, ei rămân în camera de gardă. E adevărat că primesc tratamentul cu oxigen, primesc tratamentul necesar, dar sunt imaginile pe care dvs. le vedeţi. E, până la urmă, un lucru real”, a explicat, marţi seara, la Digi24, medicul Adrian Marinescu.

Medicul infecţionist a povestit că această situaţie durează de câteva săptămâni şi că, din păcate, aceasta este situaţia din „cam toate spitatelele care sunt în circuit COVID”:

 

„Din păcate, mai ales în a doua parte a zilei, cam toate spitalele care sunt în circuitul COVID sunt absolut blocate şi nu mai au locuri (…) Ce este important este că pacienţii sunt trataţi, monitorizaţi, la fel ca într-o secţie normală, doar că este o improvizare. E clar că nu este cum ar trebui să se întâmple în mod normal”, a mai spus Adrian Marinescu la Digi24.

 

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro