DNA a deschis un dosar penal legat de cumpărarea containerele pentru pacienţi Covid amenajate la Spitalul judeţean Sibiu şi care au costat 6 milioane de lei, a anunţat luni noul director al unităţii sanitare.

 

Procurorii DNA au cerut documente de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

 

Sibiul este judeţul cu cea mai mare rată de infectare cu Covid-19, iar capitala judeţului este carantinată. Pacienţii infectaţi cu Covid-19 au aşteptat sub cerul liber consultaţiile la Spitalul judeţean din Sibiu în lunile septembrie şi octombrie, până la montatea containerelor.

 

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări ‘Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital’ precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate”, a explicat directorul SCJU Sibiu, citat de Agerpres.

 

În luna octombrie, Spitalul judeţean din Sibiu Sibiu anunţa că a cheltuit peste şase milioane de lei pentru aceste containere în care sunt saloane pentru pacienţi, fonduri date de Consiliul Judeţean.

 

Proiectul viza realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp.

 

Reamintim că fosta şefă a spitalului, Lilian Coldea, a demisionat săptămâna trecută după presiunile publice ale guvernului, iar locul său a fost luat de un comandat militar.

 

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro