Jurnalistul Vitalie Cojocari a postat pe Facebook un mesaj despre mâncarea adusă la ATI bolnavilor de coronavirus. De altfel, acesta spune că mâncarea de spital nu trebuie să fie proastă, ci poate fi sănătoasă dar plăcută.

 

Revoltător! Ce mâncare primeşte un pacient de la ATI

 

”Mâncarea din spitalele româneşti – încă un motiv să evitaţi să vă îmbolnăviţi în această perioadă, îmi spune cineva. Am mai scris despre asta, dar oamenii continuă să se plângă pe alimentele pe care le primesc pacienţii. Iată cum descrie hrana de seară un pacient de la ATI, care a fost transferat de curând din Bucureşti în spitalul covid din Râmnicu Sărat”, a scris Vitalie Cojocari pe Facebook.

 

”Despre mâncare am mai discutat şi cu Chef Adi Hădean”

 

”Am avut cartofi fierţi cu brânză şi melcişori din ăia, un fel de macaroane. În fiecare zi. A venit copilul şi soţia mea şi mi-au adus nişte iaurt, fructe, cereale, apă… Că altfel…” Despre mâncare am mai discutat la un moment dat şi cu Chef Adi Hădean care susţinea că mâncarea din spitale nu trebuie să fie proastă. Poate fi sănătoasă, dar şi plăcută în acelaşi timp. De ce e proastă? Adi Hădean crede că are legătură mai curând cu lipsa de implicare a autorităţilor, administraţiilor spitaliceşti cărora nu le pasă. Dar mai fi ceva de spus, pe lângă mâncarea proastă. Cred că ştiţi deja, în Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI, aşa că pacienţii sunt trimişi prin toată ţara, acolo unde se poate.

 

Am văzut faţa omului despre care v-am zis că a fost trimis la Râmnicu Sărat. Nu pun poza aici. Vreau doar să o descriu ca să ştiţi despre ce este vorba. Din poza respectivă se uita la mine un bărbat trecut de 40 de ani, sănătos, plin de viaţă, dar cu o privire tristă şi pierdută, chiar speriată. Este la ATI, se văd ceva paturi, aparate în spate. Are o mască la gură. Dar nu este masca pe care unii o numesc botniţă, ci este chiar masca de oxigen. Omul speră să scape cu viaţă şi e convins că aşa va fi, dar îl terorizează gândul că etajul pe care stă este închis în timpul nopţii”, a scris jurnalistul Vitalie Cojocari pe Facebook.

 

Potrivit edumedical, hrana unui bolnav internat intr-un spital din România este în valoare de 10 lei, bani pe care decidentii ii considera suficienti. Însă nu de putine ori, medicilor specialisti li se pare imposibil să creeze un meniu sănătos pentru întreaga zi, care să ajute bolnavul să se refacă şi care să se încadreze în suma de 10 lei.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro