6 localităţi din Ilfov aflate la porţile Capitalei s-au închis. Au intrat în carantină de la ora 22.00 Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele şi Popeşti Leordeni. Se adaugă altor 5 care sunt deja închise de câteva zile. Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zamfir, a explicat la Digi24 ce presupune carantina şi cum se va circula pe DN1, care trece prin oraşul Otopeni.

Zamfir a precizat că pe DN1 nu vor fi echipaje de poliţie care să controleze şoferii, aşa că cei aflaţi în tranzit îşi vor putea continua drumul ca şi până acum.

„Se permite tranzitarea localităţilor carantinate. În Otopeni, DN1 nu va fi restricţionat în ceea ce priveşte circulaţia, oamenii vor putea tranzita Otopeniul, fără a avea posibilitatea de a intra în localitate pe străzile adiacente, pe care vor fi instituite filtre de verificare”, a spus prefectul.

El a adăugat că pe fiecare stradă vor fi efective de poliţie şi jandarmi.

„Este un efort deosebit, am cerut suport şi de la celelalte localităţi şi de la minister. Au fost suplimentate efectivele. Se va face un control şi de către Poliţia locală în interiorul localităţii, astfel încât cei care nu au fost verificaţi la filtrele de pe străduţele respective, dacă se creează aglomeraţie, vor fi verificaţi în interior, astfel încât toată lumea să fie verificată şi să conştientizeze că trebuie respectate aceste măsuri”, a spus Zamfir.

Prefectul a mai spus că de duminică dimineaţa, poliţiştii vor da sancţiuni.