Reprezentanţi ai Ministerului Imigrării din Quebec vor veni în România pentru a atrage personal medical dispus să emigreze în Canada. 

Printre cei mai căutaţi specialişti se numără asistenţii şi asistentele medicale, radio-oncologii, radiologii şi infirmierele.

Pentru a atrage personal medical, oficialii canadieni vor organiza în perioada 3 - 7 noiembrie şedinte de informare gratuite în cinci oraşe din România, respectiv în Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi şi Bucureşti.

De asemenea, pe 8 noiembrie, reprezentanţii Ministerului canadian vor fi prezenţi şi la Târgul de joburi Careers in White, organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, din Bucureşti.

Astfel, cei care deţin o diplomă în domeniul sănătăţii şi se gândesc să emigreze în singura provincie francofonă din Canada, se pot înscrie de pe acum pentru a participa la şedinţele respective de informare, după cum au anunţat organizatorii români ai iniţiativei de recrutare.

Organizatorii atenţionează însă că diplomele de medicină generală, medicină specializată, farmacie şi medicină dentară obţinute în afara Canadei, a Statelor Unite şi a Franţei nu sunt recunoscute de ordinele profesionale din Quebec.