Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că s-a redeschis apelul de proiecte pentru capabilităţi medicale mobile de diagnostic şi tratament utilizate în combaterea răspândirii COVID-19, fiind extinse categoriile de unităţi medicale care pot deveni beneficiari. "Este vorba despre acele spitale modulare şi containere de logistică medicală care pot fi ataşate unor unităţi sanitare. (...) Practic, orice unitate sanitară va putea depune şi solicita decontarea cheltuielilor pentru realizarea unor astfel de obiective medicale mobile asociate unităţilor sanitare respective", a spus el.

 

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, miercuri seară, după şedinţa de Guvern, că a fost redeschis apelul de proiecte pentru dotarea unor unităţi medicale.

 

El a explicat că este vorba despre apelul de proiecte din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, pentru capabilităţi medicale mobile de diagnostic şi tratament utilizate în combaterea răspândirii COVID-19.

 

"Este vorba despre acele spitale modulare şi containere de logistică medicală care pot fi ataşate unor unităţi sanitare. Se redeschide acest apel de proiecte pentru extinderea ariei de aplicare şi pentru alte categorii de beneficiari din sistemul sanitar, respectiv spitalele de urgenţă, dar şi institutele medicale. Practic, orice unitate sanitară va putea depune şi solicita decontarea cheltuielilor pentru realizarea unor astfel de obiective medicale mobile asociate unităţilor sanitare respective", a afirmat Dancă.

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro