Cursurile şcolilor şi universităţilor militare trec în online, din cauza pandemiei. Decizia a fost luată miercuri de conducerea Ministerului Apărării, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

 

„Prin ordin al şefului Statului Major al Apărării, se supendă în mod eşalonat, începând de miercuri, 11 noiembrie, activităţile educaţionale care impun prezenţa fizică a elevilor, studenţilor şi cursanţilor în sistemul de învăţământ militar preşcolar, liceal, post-liceal, universitar şi post-universitar, precum şi în instituţiile de formare continuă”, anunţă un comunicat.

 

În cazul studenţilor Institutului Medico-Militar, studenţii vor continua să facă voluntariat la Direcţiile de Sănătate Publică din Bucureşti şi Mureş, dar vor face cursuri, în principiu, tot online.

 

Armata a cumpărat, la începutul anului şcolar, tablete şi laptopuri pentru elevii din colegiile militare, peste 2.200, iar până la finalul lunii decembrie urmează să fie achiziţionate alte 1.500 pentru elevii şcolilor postliceale militare.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro