Un accident grav, soldat cu cel puţin un deces şi treisprezece răniţi, a avut loc, marţi dimineaţă, la intrarea în localitatea Leţcani din judeţul Iaşi. Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie.

 

Un TIR care nu s-a asigurat a intrat într-un autobuz care circula regulamentar, pe DN 28 (DE 583) Iaşi - Târgu Frumos, în zona localităţii Leţcani, potrivit Ziarul de Iaşi. Impactul a fost atât de puternic încât maşina de călători s-a învârtit de câteva ori şi a lovit la rândul său un microbuz.

 

Din primele date rezultă că 13 persoane au fost rănite, iar şoferul microbuzului a decedat. De asemenea, unul dintre cei răniti a intrat în stop cardio repirator.

 

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, iar poliţia face în acest moment cercetări suplimentare la locul accidentului.

 

"În jurul orei 5,53, accident rutier în intersecţia de la Leţcani în care au fost implicate un autobuz, un TIR şi un microbuz. Au fost 13 victime, 4 au fost descarcerate, 6 transportate la spital. Începând cu ora 6,00 a fost activat planul roşu de intervenţie. Au fost trimise două autospeciale transport victime multiple, trei autospeciale de prim-ajutor medical, o autospecială de terapie intensivă cu medic, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu descarcerare", a declarat Georgică Onofreiasa, de la Biroul de Presă al ISU Iaşi, citat de stiripesurse.ro.

 

Printre răniţii transportati la spital se numără: cinci bărbaţi cu vârste de 39, 44, 29, 30, 43 şi o femeie de 35 ani. Şoferul decedat era în vârstă de 55 de ani.

 

 

Sursa: www.antena3.ro