Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de vreme severă, valabilă de sâmbătă (26 septembrie), ora 09 până duminică (27 septembrie) la ora 03. În zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice). Cantităţile de apă vor depăşi 50-60 l/mp şi izolat 70-90 l/mp.

 

Totodată, este valabil şi un Cod Galben, din această seara de la ora 23, până duminică la ora 06.

 

 În intervalul menţionat va ploua în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud şi la munte, iar seara şi în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a ţării.

 

Se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată ţara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100-110 km/h. În Moldova, Muntenia şi Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60-80 km/h.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro