Informaţia apare în contextul în care azi a fost înregistat cel mai mare număr de cazuri COVID de la debutul pandemiei, 1713.

Minorul a ajuns în urmă cu o săptămână la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Buzău cu dureri de cap şi febră. Părinţii săi sunt de asemena infectaţi cu virusul SARS – CoV – 2. I-a fost făcut testul COVID, dar rezultatul a ieşit negativ, iar medicii l-au suspectat de meningo-encefalită şi l-au transferat la spitalul Gomoiu din Capitală, unde i-a fost repetat testul. De această dată, rezultatul a ieşit pozitiv.

 

În urma infecţiei a făcut, însă, un sindrom rar – sindromul inflamator multisistem. Din acest motiv, copilul a fost transferat la Terapie Intensivă.

 

Starea băieţelului este stabilă, nu are nevoie de aparate pentru a respira, însă i-au fost afectaţi plămânii.

 

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, că acest caz „merită toată atenţia şi compasiunea”:

 

„Este un lucru serios, categoric, dar pe de altă parte, dacă vă gândiţi câte mii de persoane au fost la Terapie Intensivă de când a apărut această pandemie în România, gândiţi-vă că asta înseamnă extrem, extrem de puţin. Vedeţi că în permanenţă avem 500 de persoane la ATI şi un singur caz de îmbolnăvire gravă la copil. Sunt situaţii, sigur, foarte traumatizante pentru părinţi. Merită toată atenţia şi compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicaţii. Se întâmplă la fel şi la gripă, la rujeolă. Sunt situaţii pe care nu putem să le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare”, a spus Rafila la Digi24

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro