Caz halucinant la Craiova. O femeie care a murit în urmă cu 7 zile este ţinută la morgă din cauza incertitudinilor medicilor. Este negativă pentru COVID conform probelor prelevate din plămâni, dar pozitivă la testul prelevat din nas şi gură, informează Realitatea PLUS.

Femeia în vârstă de 51 de ani a murit acasă pe data de 1 august. De atunci, trupul neînsufleţit se află la morga Spitalului Clinic Filantropia din Craiova. Famila nu îl poate ridica din cauza rezultatelor contradictorii a două teste COVID-19 prelevate de medicul legist.

Mai exact, proba necroptică din plămâni, prelucrată de laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucureşti a avut rezultat negativ. În timp ce proba necroptică nazo-faringiană, făcută de laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova, a avut rezultat pozitiv.

Membrii familiei spun că aceasta nu ar fi avut cum să fie infectată cu coronavirus deoarece nu ieşea din casă, fiind ţinută la pat de mai multe afecţiuni cronice. În plus, spun ei, nicio persoană din familie nu este infectată, astfel că femeia nu ar fi avut de unde să contracteze boala.

Aceştia doresc să poată lua acasă trupul neînsufleţit al femeii pentru a-i organiza înmormântare. În plus, ei se declară revoltaţi de faptul că spitalul ar putea să o treacă pe lista victimelor COVID-19 pentru a îngroşa raportările către Bucureşti.

Cazul femeii din Craiova nu este singular. În timpul pandemiei de coronavirus s-au putut observa situaţii în care analize succesive, realizate la 24 de ore, ale aceleiaşi persoane, au dat rezultate diferite, din cauza felului în care se manifestă remanenţa virusului, spun experţii în sănătate.