Victor Ponta a făcut o declaraţie uimitoare aseară. Preşedintele Pro România a vorbit despre reintroducerea stării de urgenţă în România.

 

Invitat la România TV, Ponta a dezvăluit că reintroducerea stării de urgenţă din 15 iulie reprezintă „tema principală în Parlament”.

 

Politicianul consideră că ar fi o catastrofă să se revină la măsurile aspre din primăvară.

 

De asemenea, şi liderul senatorilor liberali a vorbit ieri despre reintroducerea stării de urgenţă în România.

 

„Atâta vreme cât nu vom constata existenţa unui număr de cazuri grave, foarte grave, cu consecinţe în ceea ce priveşte viaţa persoanelor contaminate, se poate discuta despre menţinerea unor măsuri mai relaxate. În momentul când lucrurile astea se vor schimba, nu am nicio îndoială că şi măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme, indiferent care sunt costurile politice, pentru că politic, poţi să-ţi revii peste o perioadă de timp, însă viaţa unui om pierdută nu poţi să o recuperezi în nicio situaţie.

 

Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic, foarte multă lume a persiflat existenţa virusului şi riscurile virusului, Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetăţenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure şi atunci Guvernul într-un concert european, urmărind practic şi măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudenţă şi cu posibilităţi de repliere, asta a făcut Guvernul, iar în situaţia în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiţi că Guvernul va lua măsurile de rigoare.

 

Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgenţă”, a spus Daniel Fenechiu pentru rfi.ro.

 

În România au fost confirmate, până acum, 29.620 de infecţii cu coronavirus. În total, 1.799 de persoane infectate cu Covid-19 au murit. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul ţării a fost anunţat la 26 februarie.

 

 

 

sursa: www.mgnews.ro