Serviciul de Telecomunicaţii Speciale precizează că persoanele cu afecţiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:
 
Individual, direct în platformă.
Prin intermediul unui aparţinător – pot fi înscrise şi programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar.
Prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială.
Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecţiunii. Dacă persoana nu se regăseşte în evidenţă, este necesară contactarea medicului cu pacienţi cu afecţiuni cronice şi furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.
 
Prin intermediul medicului cu pacienţi cu afecţiuni cronice.
Acesta poate înscrie şi programa persoane cu afecţiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP şi să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.
 
Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.
*Pentru oricare dintre variantele de înscriere şi programare, persoana deţine responsabilitatea legală asupra datelor declarate.
 
STS mai adaugă că până duminică la ora 11, prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulţi peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecţiuni cronice şi 46.510 angajaţi din domenii esenţiale).
 
Din punct de vedere al modalităţii de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:
 
– individual direct în platformă – 104.655 de persoane
 
– prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane
 
– telefonic, prin Call Center – 29.825 de persoane
 
– prin intermediul angajatorului – 61.447 de persoane din domenii esenţiale
 
 
 
 
Sursa: www.biziday.ro