Românii care se întorc din Spania şi Belgia sunt scutiţi de izolare, după ce Guvernul a actualizat, luni, lista „ţărilor verzi”, adică cele din care românii şi alţi cetăţeni pot să vină în România fără nicio restricţie. Sunt 33 de astfel de ţări, iar lista se va actualiza permanent. Există însă şi un revers al medaliei: românii primesc restricţii de călătorie din partea a tot mai multe state, consecinţă a numărului în creştere de infectări cu coronavirus înregistrat în ultima perioadă în România.

 

În acest moment, pe continent mai sunt doar 3 ţări care au o rată a infecţiilor mai mare decât România: Suedia, Portugalia şi Luxemburg.

 

Sunt deja cel puţin zece state care fie că nu îi primesc pe turiştii români deloc, menţinându-şi deocamdată graniţele închise, fie le pun unele condiţii, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

 

Măsurile cele mai dure au fost luate de Norvegia, Finlanda şi Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiţia ca românii să aibă o rezervare de cel puţin şase zile de cazare.

 

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de ţări consideate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligaţi să stea în regim de autoizolare.

 

Consultaţi aici lista pusă la dispoziţie de MAE cu ţările din Europa şi regimul pe care îl au faţă de cetăţenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro