Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat miercuri, la Constanţa, că agenţilor economici care încalcă regulile impuse cu privire la perioada de pandemie, în acest sezon estival, li se va suspenda autorizaţia de funcţionare, transmite Agerpres.

 

Vela a menţionat că, prin detaşarea pe litoral a mai multor poliţişti din ţară, va creşte numărul controalelor pe litoral, verificări ce vor fi făcute de echipe mixte.

 

„Am detaşat poliţişti din ţară, care vor fi prezenţi în staţiuni, le vor explica oamenilor că nu e bine să încalce regulile de protecţie sanitară, agenţilor economici, operatorilor economici care organizează plaje, terase, că este păcat să stricăm ceea ce am construit, am muncit cu toţii, timp de patru, cinci luni. (…) Vor fi controlate mai multe unităţi, şi de mai multe ori, veţi vedea că (…) operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controale nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii, pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială, şi protecţia alimentară, astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

 

El susţine că existenţa riscului ca agenţii economici să rămână fără autorizaţie de funcţionare îi va face pe aceştia mai riguroşi în respectarea regulilor impuse de autorităţi.

 

„Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi, astfel încât să creeze acel spaţiu de siguranţă, pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a afirmat Vela.

 

Ministrul a mai spus că speră să nu se ajungă în situaţia închiderii plajelor. El a adăugat, referitor la situaţia din ultimele zile de pe litoral, când în anumite situaţii regulile privind protejarea împotriva COVID-19 nu au fost respectate, că echipajele de poliţie nu au fost foarte bine organizate.

 

„Sper să nu se ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege. (…) Poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost foarte bine organizate aici, pe litoral, foarte bine prezentate în spaţiul public şi atunci, dacă ai un singur echipaj care o dată la trei ore trece pe faleză, normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a menţionat Vela.

 

Conform acestuia, poliţiştii constănţeni sunt ajutaţi, începând cu 1 iulie, de colegi detaşaţi din ţară.

 

„Avem pe serie peste 200 de poliţişti care au venit pe litoral din alte judeţe, poliţişti şi alte forţe care vin aici să susţină, pe lângă cei din Constanţa. Această serie va sta până la începutul lunii august şi următoarea serie va sta până în weekend-ul din 6 septembrie”, a declarat Marcel Vela.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro