Preţurile o iau razna la mare, după data 1 iulie. Regulie pe care trebuie să le respecte toţi agenţii economici sunt principalul motiv pentru creşterea preţurilor, spun aceştia. Din 1 iulie intrăm oficil în sezonul estival şi staţiunile de pe malul Mării Negre vor fi pline de turişti dornici să se relaxeze după multe luni de stat în casă. Din păcate, toşi cei care vor merge să îşi petreacă vacanţa pe litoralul nostru vor fi nevoiţi să scoată sume frumoase din buzunar.

 

Preţurile explodează la mare, după 1 iulie. Cât va costa un şezlong

Cei mai mulţi proprietari de pensiuni, hoteluri şi restaurante încearcă în această perioadă să recupereze ce au pierdut, aşa că preţurile pe litoral nu au nicio şansă să fie cât de cât rezonabile. Deja primii turişti care şi-au făcut curaj şi aumers la mare în a doua jumătate a lunii iunie se plâng de preţurile foarte mari pe care au fost nevoiţi să le plătească atât pentru cazare cât şi pentru mâncare.

 

Preţurile cazărilor vor creşte cu aproximativ 20-30% în luna iulie faţă de luna precedentă. Acestea vor culmina în weekend-uri, când pe litoral este mare aglomeraţie. Pentru două nopţi de cazare la un hotel din Mamaia poţi plăti între 500 de lei şi 4000 lei la un hotel exclusivist.

 

Nici când vine vorba despre şezlonguri lucrurile nu stau grozav. Din cauza distanţării sociale, pe plajă vor fi poziţionate mai puţine şezlonguri decât în mod normal, aşa că toţi comercianţii cresc preţurile pentru a avea aceleaşi câştiguri. Astfel, dacă în luna iunie un şezlong în Mamaia costă 40 de lei, de la 1 iulie preţul va sări la 60 de lei / zi. Există şi cazuri extreme, binecunoscute deja, în care turiştii au fost nevoişi să plătească chiar şi 200 de lei pe un şezlong, în zonele exclusiviste din Mamaia.

 

După data de 1 iulie restaurantele rămân în continuare închise, având în vedere că următoarea etapă de relaxare a fost amânată din cauza numărului mare de infectări. Turiştii pot mânca la terase, unde preţurile sunt de asemenea destul de mari, având în vedere că numărul persoanelor care pot ocupa o terasă este unul destul de mic, în comparaţie cu numărul de oameni dintr-un restaurant închis.

 

 

 

Sursa: www.huff.ro