Trei hoţi români au spart case şi au furat bunuri în valoare de peste 220.000 de euro în Marea Britanie. Ei au luat chiar şi puşculiţa unui copil, scrie Daily Mail.

 

Românii, cu vârste de 23, 26 şi 38 de ani, au comis jafurile în regiunea West Midlands, între 15 nioiembrie şi 3 februarie, dar abia acum şi-au primit pedepsele.

 

Poliţiştii au povestit că aceştiau au comis jafuri chiar şi în mijlocul zilei cu proprietarii în casă. Ei forţau uşile sau spărgeau geamurile.

 

Au furat bijuterii, medalii din Al doilea război mondial şi chiar puşculiţa unui copil. Poliţiştii i-au denumit ”hoţi de sezon”, pentru că acţionau iarna, pentru ca vara să revină în România.

 

Au fost prinşi după ce unul dintre ei s-a tăiat în timp ce spărgea geamul unei locuinţe. Poliţia a folosit picătura de sânge găsită şi l-a identificat după analiza ADN.

 

Suspectul a fost oprit în trafic în apropierea locuinţei în care au fost găsite bunurile a căror valoarea a fost estimată la 200.000 de lire, echivalentul a aproximativ 220.000 de euro.

 

Liderul grupării a primit o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani şi jumătate, un alt membru al grupării a fost condamnat pentru 7 ani şi două luni, iar cea mai mică sentinţă a fost de patru de închisoare.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro