Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, la un post TV, că măsurile de relaxare se introduc progresiv, iar dacă totul merge bine, de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie restaurantele şi plajele.

 

„Toată lumea trebuie să înţeleagă că după două luni în care am încercat – şi cred că am reuşit – să gestionăm o situaţie, orice relaxare se face gradual, progresiv şi se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai uşor în momentul în care vom sesiza că lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaţionale – sportul individual, îngrijiri persoanel, stomatologia – acolo unde putem ajunge şi limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin”, a explicat ministrul Sănătăţii.

 

”Noi evaluăm măsurile, dacă aceste măsuri au avut efectul scontat, sunt în discuţie şi pregătim măsuri după 1 iunie. Dacă merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele. Este o vară de încercare. Însă dacă se observă creşteri ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile de la început”, a avertizat ministrul Nelu Tătaru.