În contextul pandemiei şi al evitării contactului fizic, ministrul Educaţiei a detaliat aseară mai multe proiecte legate de desfăşurare examenului de Bacalaureat.

 

Într-o intervenţie târzie la Realitatea Plus, Monica Anisie a anunţat mai multe particularităţi legate de desfăşurarea examenului de Bacalaureat în acest an. Unele dintre ele particularităţile comunicate sunt la stadiu de proiect, altele sunt în variantă finală.

 

Pentru prima oară în istoria desfăşurării examenului de Bacalaureat în România, probele scrise se vor desfăşura înaintea probelor de competenţă. În plus, se cochetează cu introducerea unor examene online, efectuate în timp ce copii stau acasă. „Luăm în calcul să dăm probele de competenţe de la Bacalaureat online”, a afirmat Anisie. Cu alte cuvinte, partea cu testarea de la distanţă nu este confirmată la această oră, dar ar trebui să aflăm detalii suplimentare pe marginea acestui subiect săptămâna viitoare.

 

„Păstrăm aceleaşi calendare. Pentru Evaluarea Naţională, examenele vor începe în data de 15 iunie, cu proba de Limba şi literatura română, iar Bacalaureatul, avem o modificare, şi anume vom susţine întâi probele scrise, începând cu data de 22 iunie, după care vom susţine probele de competenţe”, a declarat Monica Anisie, potrivit realitatea.net.

 

La mijlocul săptămânii viitoare vor fi detaliate în formă finală toate formalităţile legate de desfăşurarea exemenului de Bac în 2020. „Luăm în calcul posibilitatea ca acestea să se desfăşoare online, luăm în calcul şi această măsură, dar decizia o vom prezenta săptămâna viitoare, după ce ne vom consulta în cadrul Comisiei de Dialog Social, care se va desfăşura marţi“, a precizat Anisie.

 

Aceste detalii vin la câteva zile după ce Monica Anisie a confirmat că elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie. Astfel, vor avea doar două săptămâni de pregătire înaintea examenelor efective. Atunci am aflat că situaţiile şcolare se vor încheia cu două note, iar tezele nu se vor mai susţine.

 

Evaluarea naţională va începe în România pe data de 15 iunie, în timp ce Bacalaureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise şi va continua cu probele de competenţă. .

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro