Procurorii au deschis un nou dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi fals intelectual, în tip ce investigau cazul de la spitalul MAI Dimitrie Gerota.

 

Un pacient, fost ofiţer MAI, care a minţit că nu a fost în străinătate, deşi se întorsese recent din Israel, a s-a internat la Gerota cu alte afecţiuni, dar a fost tesat pozitiv pentru COVID-19. Mai mulţi pacienţi şi cadre medicale au fost infectate.

 

Procurorii au deschis dosar penal în cazul fostului ofiţer şi, în timp ce verificau modul în care a fost făcută ancheta epidemiologică, au descoperit noi nereguli.

 

„În cursul lunii martie a anului 2020, în contextul efectuării anchetei epidemiologice la nivelul Spitalului de Urgenţă Prof. Dr. Dimitrie Gerota din Bucureşti, un medic epidemiolog din cadrul acestei unităţi sanitare a omis cu ştiinţă să ateste în materialul întocmit că un medic gastroenterolog din cadrul aceleiaşi unităţi medicale a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus.

 

Totodată, a mai rezultat că, în perioada 06.03.2020 - 26.03.2020, medicul gastroenterolog, deşi cunoştea că a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus, a continuat să îşi desfăşoare activitatea profesională în diferite unităţi medicale din mun. Bucureşti, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiei virale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro