Poliţia Română a clarificat ce se întâmplă cu persoanele care ies din casă pentru a-şi transporta soţul sau soţia cu maşina la serviciu.

 

Pe contul oficial de Facebook, Poliţia Română a explicat că acest lucru esteposibil doar în cazul în care nu există mijloace de transport în comun sau deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun sau un timp de aşteptare mai mare.

 

„Dacă apreciaţi că motivul deplasării este unul justificat, puteţi face acest lucru completând declaraţia pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanţa Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie).

 

După cum se poate constata, situaţiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanţă.

 

O astfel de situaţie ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de aşteptare în staţii, etc)”, a transmis Poliţia Română.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro