O mare sărbătoare creştină are loc astăzi, 29 august! Creştinii trebuie să nu facă anumite lucruri, dacă vor să respecte cu stricteţe datinile şi crucea roşie din calendarul creştin ortodox care semnifică importanţa acestei zile. Ce este interzis să faci astăzi şi cum se numeşte sărbătoarea ţinută de majoritatea românilor?

 

Ce sărbătoare este prăznuită pe 29 august?

 

Astăzi, 29 august, se prăznuieşte Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. În ziua asta nu este voie să foloseşti cuţitul deloc, pentru că aminteşte de momentul crucial în care a fost pedepsit sfântul. În acest context, totul se rupe cu mâna. De asemenea, în unele regiuni din ţară, se ţine post de pe 29 august până pe 14 septembrie, zi în care are loc Înălţarea Sfintei Cruci. Este recomandat, conform tradiţiilor, să nu consumi fructe sau legume cu forma rotundă, pentru că simbolizează capul celui care l-a botezat pe Iisus Hristos în râul Iordanului. Desigur că tradiţiile şi respectarea lor se face în mod diferit în funcţie de regiunea ţării din care provine fiecare. Iată ce spune preotul Petroiu Tănase despre ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul!

 

„Se cade să nu uităm câteva lucruri: petrecerile cu beţii şi jocuri sunt pricină de multe şi grele păcate, căci acolo este de faţă diavolul, tatăl răutăţii, să fugim deci de ele ca de necuratul; cine prăznuieşte sărbătorile şi ziua numelui cu petreceri şi beţii se aseamănă cu Irod ucigaşul şi desfrânatul; ci noi, dimpotrivă, să cinstim pomenirea sfinţilor cu cumpătare şi rugăciune; cele mai frumoase podoabe ale vieţii creştine sunt înfrânarea şi curăţia, care ne fac asemenea cu îngerii”

Părintele Petroiu Tănase

 

Ce nu trebuie să faci astăzi?

·         Trebuie să nu tai cu cuţitul nimic

·         Să nu mănânci fructe şi legume rotunde

·         Să nu fii egoist

·         Evită alimentele de culoarea sângelui

·         Nu folosi fuculiţe

·         Trebuie să ţii post

 

 

Sursa: www.playtech.ro