Angajaţii Ford Craiova vor fi trimişi în şomaj tehnic, între 19 martie şi 5 aprilie, interval în care vor încasa doar 78% din salariu.

 

Ford România a decis să închidă fabrica de la Craiova şi să trimită angajaţii în concediu de tip şomaj tehnic. “Am fost anunţaţi că începând de joi, 19 martie, şi până pe 5 aprilie se opreşte activitatea complet, iar angajaţii vor sta acasă şi vor primi 78% din salariu”, a declarat pentru Profit.ro Maria Manea, preşedintele sindicatului Ford Craiova. Motivul este legat de pandemia de coronavirus, respectiv pentru a proteja angajaţii de răspândirea acestui virus.

 

Până în acest moment, compania nu a transmis nicio informaţie oficială.

 

Ford România are peste 6.300 de angajaţi.

 

Cu o sumă de 1.5 miliarde de euro investită în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajaţi, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare. Aproximativ 3.400 dintre aceştia au fost angajaţi în ultimii trei ani pentru a sprijini producţia noilor EcoSport şi Puma.

 

Ford România a încheiat anul 2019 în poziţia de lider al pieţei de autovehicule de import, conform datelor oficiale privind înmatriculările, analizate de Profit.ro.

 

Ford intenţionează să închidă toate uzinele din Europa, pentru o perioadă de circa două săptămâni, pentru a face faţă efectelor coronavirus din Europa. Renault, PSA, FCA şi Volkswagen au anunţat, de asemenea, că închid uzinele auto din Europa.

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro