Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seară, că un cetăţean român, rezident în Italia, este infectat cu coronavirus. Acesta prezinta simptome uşoare şi se află în auto-izolare la domiciliu in Lombardia. Deocamdată nu au fost prezentate alte informaţii.

 

„Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile italiene, un cetăţean român, rezident în Lombardia, Republica Italiană, a fost depistat cu infecţie cu COVID-19”, a transmis, joi seară, Grupul de Comunicare Strategică, după ora 22.00.

 

„Cetăţeanul are simptome uşoare, fiind în auto-izolare la domiciliu”, se mai precizează în comunicat.

 

Este al treilea cetăţean român din diaspora infectat cu coronavirus. Primii doi au fost cei de pe  nava Princess Diamond, care a acostat în apele Japoniei. Aceştia s-au vindecat şi urmează să revină în ţară.

 

Românul depistat pozitiv din Lombardia este al nouălea român infectat cu COVID-19, după cei doi din Japonia şi cei 6 din ţară.

 

 Joi seară (5 martie – n.red.), datele celui mai recent bilanţ arătau 3.296 de cazuri de infectare cu COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 148.

 

Italia ocupă primul loc în topul european al ţărilor cu cei mai mulţi bolnavi, urmată de Franţa, Germania şi Spania.

 

Primele cazuri COVID-19 în UK şi Elveţia. Veştile sumbre au venit şi din Marea Britanie şi Elveţia, ţări care au anunţat în seara de joi (5 martie – n.red.) primele decese de coronavirus.