Italianul confirmat cu coronavirus a fost weekendul trecut la Craiova. S-a întâlnit cu familia soţiei sale, româncă şi cu mai mulţi oameni de afaceri

Ministerul Afacerilor Externe aduce precizări referitoare la cetăţeanul italian din Rimini, internat pentru infecţie cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică anunţă că bărbatul, confirmat cu coronavirus, a fost în România în perioada 18-22 februarie, de marţi până duminică, dată la care a plecat înapoi în Italia. Acesta a vizitat familia soţiei sale, de cetăţenie română, şi a purtat mai multe întâlniri de afaceri în oraşul Craiova.

Comunicatul Integral:

„În continuarea informaţiilor referitoare la cazul cetăţeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări: Bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.”

Informaţia iniţială: Presa italiană a scris despre un cetăţean italian revenit recent din România, care este internat, fiind depistat pozitiv cu coronavirus.

Primul comunicat dat de Ministerul Afacerilor Interne:

„Cu privire la informaţiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecţie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea uunor informaţii suplimentare, inclusiv cetăţenia pacientului şi cu privire la eventuala şedere a acestuia pe teritoriul României.

În baza informaţiilor obţinute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României.”