Viaţa unei familii din Mureş a fost salvată cu doar câteva minute înainte ca butelia pe care o aveau în casă să explodeze. Operatorul de la 112 şi-a dat seama rapid de situaţie din relatarea telefonică şi i-a ghidat pe cei doi adulţi şi pe copilul lor care se aflau în casă într-o zonă sigură.

 

Operator 112: Ieşiţi din casă, ieşiţi din casă! Că vin acum pompierii de la Sărmaş... Să iasă toată lumea din casă, sa nu staţi acolo să explodeze!

 

Adela Mihalache, proprietar: A spus să nu stăm pentru că dacă stăm o să fie mai rău, o sa fim morţi.

 

Reporter: Cât a durat după ce aţi ieşit?

 

Adela Mihalache: Trei minute şi a explodat tot.

 

Cei doi soţi, împreună cu fetiţa lor de 14 ani, se pregăteau pentru cină atunci când butelia a luat foc.

 

Adela Mihalache: Butelia se terminase în urmă cu o seară. A instalat-o, a vrut să-i facă la fetiţă o supă. Am vrut să aprind aragazul şi s-a aprins butelia. A ieşit o flacără mare. A vrut soţul să o stingă, dar nu s-a mai putut face nimic. Am sunat la dispeceratul 112.

 

La celălalt capăt al firului s-a aflat Dragoş Mureşan, care lucrează la dispecerat de 12 ani.

 

Dragoş Mureşan, operator 112: Am sesizat gravitatea faptei pentru că doamna era foarte speriată, am simţit pe vocea dansei că este un pericol iminent. I-am sugerat automat să iasă din încăpere pentru că era un pericol să explodeze.

 

Reporter: Cât a durat apelul în sine?

 

Dragoş Mureşan: În jur de un minut cam aşa.

 

Pompierii au ajuns la 5 minute după explozie. Astfel, au reuşit să împiedice arderea întregului acoperiş şi a restului casei.

 

Primărul din comună a promis că va ajuta familia să recupereze pagubele.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro