Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis marţi, cu majoritate, suspendarea activităţii instanţei pe fondul nemulţumirilor legate de eliminarea pensiilor de serviciu. Informaţia, publicată iniţial pe surse de G4Media.ro, a fost confirmată printr-un comunicat de presă. Decizia a fost luată în urma convocării Adunării Generale, în cadrul căreia s-a ajuns la concluzia că iniţiativa legislativă afectează independenţa sistemului judiciar şi statutul magistraţilor, au mai precizat surse participante la şedinţă.

 

Şi Tribunalele din Iaşi şi Buzău şi-au anunţat întreruperea activităţii. 

 

Începând cu data de 27 ianuarie şi Curtea de Apel Craiova îşi suspendă activitatea, ca urmarea a unei decizii luate de Adunarea Generală a judecătorilor.

 

Şi judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au luat decizia suspendării activităţii, începând de miercuri, pe o perioadă nedeterminată.

 

Adunarea Generală a Curţii de Apel Bucureşti a fost convocată la cererea Consiliului Superior al Magitsraturii, pentru emiterea unui punct de vedere asupra eliminării pensiilor de serviciu, iar în cadrul şedinţei s-a suplimentat ordinea de zi cu votarea formei de protest.

 

Suspendarea activiătăţii va opera de drept, începând de mâine, cu excepţia cauzelor urgente, cum ar fi discutarea măsurilor preventive.

 

Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la votul deputaţilor în 28 ianuarie, a anunţat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil în 17 decembrie pentru abrogarea pensiilor speciale. Singurii care îşi mentin privilegiile sunt militarii şi poliţiştii.

 

Magistraţii îşi pierd pensiile speciale, deşi au de partea lor o decizie a Curţii Constituţionale care spune că modificarea acestora este neconstituţională.

 

„Am decis ca în 28 ianuarie să fie plen pentru votarea proiectului privind pensiile speciale. Nu mai avea rost ca PNL să faca o altă solicitare de sesiune extraordinară, chiar era un joc mai mult politic şi dădea o notă de neseriozitate”, a declarat Ciolacu.

 

El a spus că legea intră la vot final în Cameră în 28 ianuarie.

 

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro