Trei cutremure de intensitate mică au avut loc, în noaptea de joi spre vineri, în România, arată datele INFP. Ceea ce este neobişnuit este că unul a avut loc în Braşov.

 

Primul cutremur a fost înregistrat la o adâncime de 5 kilometri, la ora 00:01, în judeţul Braşov. Seismul a avut magnitudinea de 2.4 şi a avut loc lângă Braşov, Ploieşti, Piteşti, Bucureşti şi Bacău.

 

Cel de-al doilea seism a fost la ora 00:04 în Vrancea, la adâncimea de 141 km şi a avut magnitudinea de 3 grade. Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Braşov, Ploieşti, Bacău, Galaţi şi Brăila.

 

Ultimul cutremur a fost înregistrat la ora 05:13 şi s-a produs tot în Vrancea, la adâncimea de 100 km, cu magnitudinea de 2.8. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Braşov, Bacău, Ploieşti, Galaţi şi Brăila.

 

Anul acesta nu s-au produs cutremure majore la noi în ţară. În 2019, cel mai puternic cutremur din zona seismică Vrancea a fost pe 3 septembrie şi a avut magnitudinea de 4,5 grade, producându-se la o adâncime de 116 kilometri.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro