Vineri avem încă o zi rece, deşi temperaturi cresc uşor faţă de joi. Soarele se arată aproape peste tot, dar mai sunt ceva condiţii de ploaie în sud-vest, în extremitatea sud-estică, poate şi prin centrul ţării.

 

Maximele pleacă de la 6 grade în depresiuni şi ajung pe la 13 grade în vest şi nord-vest.

 

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, este cam înnorat şi pot să vină 2-3 stropi de ploaie. Mai târziu, cerul se degajează şi se face mai cald decât joi. Maximele ajung pe la 10 grade, dar încă avem valori sub normalul perioadei, iar pe litoral vântul rămâne destul de insistent.

 

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii se risipesc şi prindem vreme frumoasă şi temperaturi în uşoară creştere. Peste noapte se lăsă din nou frigul şi vom avea minime în jur de zero grade.

 

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem o dimineaţă rece, cu temperaturi sub pragul îngheţului. Peste zi, soarele încălzeşte treptat atmosfera şi maximele ajung la 9...10 grade- valori mai ridicate decât cele de ieri.

 

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş găsim vreme bună; temperaturi scăzute în primele ore, mai ales în zona Maramureşului şi maxime ce ajung pe la 12...13 grade. Mai apar ceva nori, dar nu sunt semne de ploaie.

 

Şi în ţinuturile vestice se înnorează din când în când, dar şansele de ploaie sunt extrem de scăzute. Zărim şi soarele pe parcursul zilei, vântul rămâne activ în sudul Banatului, iar maximele, la fel ca ieri, se opresc pe la 11...12 grade.

 

În Transilvania avem o dimineaţă foarte rece în depresiuni, pe unde a apărut şi ceaţă. Până la ora 10 se menţine codul galben de ceaţă densă şi vizibilitatea redusă pentru judeţul Harghita. Mai sunt ceva condiţii de ploaie, în zonele de munte pot să apară câteva fulguieli, iar temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută.

 

În Oltenia ne aşteaptă o zi cam mohorâtă şi rece, cu ploi slabe, trecătoare şi cel mult 10 grade în termometre.

 

Şi în ţinuturile sudice va fi cam frig, deşi temperaturile mai câştiga câteva grade faţă de ieri. Norii apar în trecat şi pot să lase câţiva stropi de ploaie, în special în prima parte a zilei.

 

Vremea se îndreaptă în zona Capitalei. După o dimineaţă cam înnorată, se arată soarele şi temperatura urca până la 10 grade, valoare uşor mai scăzută decât în mod obişnuit. Noaptea, însă va fi mai rece decât ultima, la marginea oraşului temperaturile vor coborî sub 2 grade.

 

La munte, frigul persistă şi astăzi, însă o să avem vreme mai bună, soare şi ceva condiţii de lapoviţă sau fulguiala în Carpaţii Meridionali şi în nordul Orientalilor. În masivele sudice, pe seara, se înteţeşte vântul.

 

Cum va fi vremea în următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, sâmbătă ne aşteaptă o zi însorită, cu vânt activ şi temperaturi potrivite momentului, în jur de 13...14 grade.

 

Duminică, se face mai cald decât ar fi normal. Dimineaţa s-ar putea apăra ceaţă; apoi vom avea vreme frumoasă şi se vor atinge 18 grade.

 

Luni va fi nefiresc de cald pentru început de noiembrie. Temperatura urca spre 22 de grade, dar se adună norii şi e posibil să picure trecător.

 

La munte, sâmbătă se încălzeşte. O să plouă slab în maivele din nordul ţării; s-ar putea să picure şi în Carpaţii Meridionali, iar la altitudini mari vor mai fi condiţii de lapoviţă.

 

Duminică temperaturile continuă să cresca şi depăşesc valorile normale. Vom avea atmosferă schimbătoare şi câteva ploi slabe, îndeosebi în Carpatiii Occidentali.

 

Vremea rămâne caldă şi luni, însă ploile apar aproape peste tot, iar vântul sufla mai tare în zonele de creastă.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro