Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au făcut 35 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman şi Prahova la persoane bănuite de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals. Suspecţii luau credite de la unităţi bancare cu documente false, producâd un prejudiciu de peste 3,7 milioane de lei.

 

”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfăşurat 35 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman şi Prahova. A fost vizată o grupare infracţională ai cărei membri sunt bănuiţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals”, a transmis, joi, Poliţia Română.

 

Sursa citată a precizat că, din investigaţii a reieşit că cei nouă membri ai grupării ar fi accesat credite de la bănci cu documente false.

 

”În fapt, începând cu anul 2018, aceştia ar facilitat obţinerea, în mod fraudulos, de produse de creditare de către persoane fizice care nu aveau loc de munca şi nu realizau venituri. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu mai multor instituţii de creditare, în valoare de peste 3.740.000 de lei”, a mai transmis Poliţia Română.

 

În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri, medii de stocare şi telefoane mobile.

 

Au fost puse în executare mandate de aducere, emise pe numele unor persoane domiciliate în Bucureşti sau în judeţele Ilfov, Prahova, Argeş, Mureş, Neamţ, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ialomiţa.

 

În urma audierilor şi a probatoriului administrat în cauză, 3 persoane au fost reţinute, iar pentru alte 9 s-a dispus măsura controlului judiciar.

 

În acţiuni au fost angrenaţi şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman şi Giurgiu şi jandarmi.

 

 

 

Sursa: www.news.ro