Societatea Naţională a Apelor Minerale vinde apă minerală către îmbuteliatori cu aproape 4 bani pe litru. Apa ajunge la consumatori, la raft, cu circa 1,5 lei litrul. Costul ridicat al apei minerale în România este unul dintre motivele pentru care se consumă apă controlată în cantităţi reduse.

Asta în condiţiile în care România poate asigura apa minerală necesară ţărilor din Europa timp de 25 de ani continuu, din punct de vedere al potenţialului de apă minerală existent în solul ţării, de calitate foarte bună, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale (SNAM), Radu Dumitru.

Acesta a menţionat că rezervele de apă minerală ale României sunt foarte mari, în condiţiile în care acoperă cam 60% din volumul de apă minerală existent la nivelul Europei. Astfel, statul român se află în negocieri avansate cu un fond de investiţii din Liban, care vrea să importe o cantitate mare de apă minerală, dar şi cu alte state arabe care au nevoie de apă, potenţialul de export al României fiind foarte mare.

Radu Dumitru susţine că unul dintre obiectivele SNAM pentru acest an este acela de a achiziţiona propria fabrică de îmbuteliere a apei minerale, cu credit bancar sau cu fonduri europene.