La mai bine de o săptămână, de când a intrat în vigoare legea care a dublat amenzile pentru cei care nu se dezlipesc de telefon nici la volan, poliţiştii fac un prim bilanţ.

 

Doar în Bucureşti au dat peste 250 de amenzi, iar 8 şoferi au rămas fără permis. Controalele sunt în continuare intense, iar cei mai de temut sunt agenţii pe motociclete, care se strecoară pe lângă maşini fără să fie observaţi.

 

În timp ce maşinile sunt în mers, motociclistul le depăşeşte uşor şi verifică din priviri fiecare şofer în parte. La ora prânzului, pe Bulevardul Unirii, în mai puţin de două minute a găsit un prim vinovat.

 

Este metoda cea mai usora pentru poliţiştii, care trebuie neapărat să suprinda şoferul greşind în timp ce este în mişcare. Reuşesc însă să dea amenzi şi poliţiştii aflaţi pe loc.

 

De la intrarea legii în vigoare, în Capitala au rămas fără permis opt şoferi, din această cauză. Pe lângă faptul că au fost prinşi că atingeau telefonul, cea mai frecventă greşeală depistat de poliţişti a fost neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.”

 

Sunt greşeli care merg mână-n mână. Cum şoferul este cu privirea în telefon nu mai are cum să se asigure atunci când trece de pe o bandă pe alta. Mare atenţie, nu doar telefonul vă poate aduce probleme la volan, ci şi tabletele, ceasurile inteligente sau dispozitivele GPS.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro