Doi români au fost reţinuţi în Olanda şi Belgia, acuzaţi de trafic de persoane, trafic de migranţi, angajare ilegală, spălare de bani, ameninţare, vătămare corporală, viol şi lipsire de libertate, după ce, alături de alte persoane, ar fi exploatat sexual tinere din România şi Republica Moldova.

 

Potrivit unui comunicat remis miercuri Mediafax, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Iaşi au făcut şase percheziţii în Iaşi, Piatra Neamţ şi Bârlad, la începutul săptămânii, activităţi similare fiind desfăşurate concomitent în Olanda şi Belgia, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane pe ruta România-Olanda.

 

„Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2015, membrii grupării, formate din trei cetăţeni români şi alţi trei cetăţeni olandezi, ar fi dezvoltat o reţea de trafic de persoane şi ar fi reuşit să recruteze şi să exploateze sexual opt tinere din România şi alte nouă tinere din Republica Moldova, prin obligare la practicarea prostituţiei”, arată poliţiştii.

 

Doi români au fost reţinuţi în Olanda şi Belgia

 

La acţiunea din România a participat un ofiţer de poliţie olandez din cadrul Oost Nederland Poliţie Enschede, iar în Olanda au participat trei ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

 

În urma acţiunii, doi români au fost reţinuţi în Olanda şi Belgia, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de migranţi, angajare ilegală, spălare de bani, ameninţare, vătămare corporală, viol şi lipsire de libertate intenţionată.

 

În România, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, potrivit comunicatului citat.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro