Poliţiştii din cadrul Secţiei 24 Poliţie au efectuat, miercuri dimineaţa, percheziţii la domiciliul lui Nuţu Cămătaru, în dosarul in rem deschis după ce o maimuţă a fost capturată în Sectorul 5. La locuinţa cunoscutului interlop au fost găsite alte două maimuţe şi o cămilă, potrivit Mediafax.

 

„În această dimineaţă (miercuri – n.r.), poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, aflaţi în continuarea cercetărilor privind primata identificată pe raza sectorului 5, au pus în aplicare o autorizaţie de percheziţie, pe raza aceluiaşi sector. Până la acest moment, în locaţia respectivă au fost identificate două maimuţe şi o cămilă”, a anunţat Poliţia Capitalei.

 

La activitate participă şi reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi ai Gărzii de Mediu. Cercetările în acest caz continuă. Potrivit Mediafax, percheziţiile au loc la domiciliul lui Nuţu Cămătaru.

 

Interlopul are improvizată în curtea locuinţei din Ferentari o minigrădină zoologică. În martie 2013, în timp ce se aflau în arest pentru infracţiuni de crimă organizată, fraţii Nutu şi Sile Cămătaru au rămas fără patru lei şi doi urşi, după ce autorităţile au descins pe proprietatea lor.

 

Săptămâna trecută, o maimuţă a intrat în curtea mai multor case din Sectorul 5. Primata a fost capturată în cartierul Ferentari după o amplă misiune de căutare şi, apoi, transportată la un adăpost.

 

În acest caz, un dosar penal in rem a fost deschis recent pentru nerespectarea regimului de conservare a habitatului natural.

 

 

 

 

Sursa: www.libertatea.ro