Anul acesta vom avea cel mai lung sezon de schi din ultimii ani, ne-au informat specialiştii meteo. Zăpada nu va lipsi de pe pârtii de 1 Mai şi de Paşte, iar turiştii care se vaccinează la centrul din Sinaia sunt ademeniţi cu reducei uriaşe.

 

Pârtiile deschise de 1 Mai şi de Paşte. Staţiunile unde pot schia turiştii de sărbători

Turiştii pot petrece anul acesta minivacanţa de Paşte pe schiuri. Pe pârtia din zona Transalpina-Voineasa, zăpada are zeci de centimetri, iar zilnic este întreţinută cu utilaje. Şi pârtiile din Poiana Braşov vor fi deschise. Autorităţile au prelungit sezonul până după Paşte.

 

„Avem un strat consistent de zăpadă. Am luat hotărârea de a prelungi sezonul se schi, pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să practice acest sport. Vom prelungi sezonul se schi inclusiv în vacanţa de Paşte. De asemenea, şi instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona, însă autorităţile le recomandă turiştilor care vor petrece minivacanţa de Paşte la munte să păstreze distanţarea şi să respecte regulile sanitare.

 

Totodată, staţiunile de pe Valea Prohovei au intrat în 22 aprilie în scenariul galben, cu o incidenţă sub 4 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Această etapă le permite reprezentanţilor din industria HoReCa să cazeze oaspeţi în 70% din capacitatea hotelului, cât şi să organizeze mese festive, dar cu un număr redus de persoane şi doar pentru turiştii care au rezervat o cameră cel puţin pentru o noapte.

 

Incidenţa scăzută a cazurilor de COVID-19 în staţiunile prahovene Sinaia, Buşteni şi Azuga le-a oferit prilejul hotelierilor să scoată pe piaţă pachete de Paşte. Partea neplăcută este că preţurile sunt ceva mai mari decât anii trecuţi, tocmai pentru a recupera pierderile acumulate.

 

Reduceri de 40% pentru cei care se imunizează la centrele din staţiune

Trebuie menţionat şi că, pentru a tenta turiştii să petreacă sărbătorile la munte, unii hotelieri din Sinaia, de pildă, îi ademenesc cu reduceri de neocolit, de până la 40%, cu condiţia să facă dovada imunizării la unul dintre centrele deschise în staţiune. Acum, la Sinaia nu mai sunt disponibile doze de ser anti-COVID-19, dar situaţia se poate schimba în perioada următoare.

 

 

 

 

sursa: www.playtech.ro