Mario Iorgulescu va fi acuzat de ucidere din culpă după teribilul accident de sâmbăta noaptea, în urma căruia un tânăr de vârsta lui a pierit nevinovat. La cererea poliţiei rutiere, parchetul a deschis un dosar penal.

 

Între timp, fiul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu a fost operat într-un spital din Capitală. Marea necunoscută în acest caz este alcoolemia lui Iorgulescu jr. Legiştii trebuie să spună dacă era băut în momentul accidentului sau consumase substanţe interzise.

 

Ofiţerii Poliţiei Rutiere au reluat luni cercetările la faţă locului. Au întrerupt circulaţia pe şoseaua Chitilei, ca să poată face noi măsurători. Sâmbătă noaptea, maşina condusă de Mario Iorgulescu a lovit o altă maşină. Şoferul, un tânăr de 24 de ani, tatăl a doi copii, a murit pe loc.

 

Deşi au deschis deja un dosar de cercetare penală, anchetatorii îl vor pune sub acuzare pe Mario Iorgulescu pentru ucidere din culpă abia după ce îl vor audia. Deocamdată, însă, fiul şefului LPF, cel bănuit că a provocat această tragedie, este internat în spital.

 

Starea lui este gravă, dar pare să evolueze spre bine, transmit medicii. După ce îşi va reveni, Mario Iorgulescu va trebui să explice cum a ajuns pe contrasens. Iată ce spun ofiţerii de la brigada rutieră.

 

Subinspector Andra Arsintescu: ”A pierdut controlul direc ţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a lovit un autoturism care venea din sens opus. Autoturismele au fost împrăştiate, a murit şoferul celui de-al doilea autoturism. I s-au recoltat probe de sânge pentru ca IML să spună dacă a băut sau a consumat substanţe interzise”.

 

Bolidul de sute de mii de euro, condus de Mario Iorgulescu în noaptea tragediei, dar şi maşina pe care a tamponat-o atât de brutal, au fost aduse în curtea brigăzii de poliţie rutieră pentru expertiză tehnică. Anchetatorii vor să afle în primul rând viteza cu care circula fiul şefului LPF.

 

În urma impactului deosebit de violent indicatorul electronic al maşinii conduse de Iorgulescu junior s-a oprit la 240 de kilometri pe ora, însă doar experţii vor stabili viteza din acele momente. Între timp, Gino Iorgulescu, tatăl celui considerat responsabil de acest accident, a transmis condoleanţe familiei tânărului mort: ”Toate rugile noastre se îndreaptă către Dumnezeu, gândindu-ne că situaţia putea fi cu acelaşi deznodământ şi pentru copilul nostru. Suntem copleşiţi de lacrimi şi de durere în urma tragicului accident şi sperăm că opinia publică să înţeleagă clipele grele prin care trecem şi noi, şi cealaltă familie”.

 

Pentru şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, tragedia este cu atât mai mare cu cât, dacă va scăpa cu bine după spitalizare, fiul sau riscă din nou să ajungă după gratii. În urmă cu trei ani, Mario Iorgulescu a fost arestat preventiv 30 de zile, după ce a fost acuzat că împreună cu câţiva cunoscuţi ar fi sechestrat un bărbat pe care l-ar fi torturat.

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro