DIICOT anunţă că a identificat un sac cu cenuşă şi rămăşiţe, aparent umane. Descoperirea, într-o pădure din apropiere de Caracal, în urma indicaţiilor date de suspectul Gheorghe Dincă. Acesta spune că sunt rămăşiţele Luizei Melencu (18 ani) pe care a ucis-o şi a incendiat-o în luna aprilie. Anchetatorii vor proceda la identificarea ADN, la fel ca în cazul Alexandrei Măceşanu.

Cazul de la Caracal. Procurorii au făcut cercetări într-o pădure de lângă Caracal, într-o zonă unde Gheorghe Dincă a indicat că a aruncat rămăşiţele Luizei Melencu, tânăra de 18 ani dispărută acum câteva luni. Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, a declarat că la faţa locului au fost găsite rămăşiţe ce par de origine umană, dar că nu se ştie cine este victima. Purtătorul de cuvânt a DIICOT, Mihaela Porime, a declarat că Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Luiza Melencu, fata dispărută în luna aprilie, şi că a procedat în acelaşi mod ca în cazul Alexandrei Măceşanu.

„Pare-se că sunt nişte oseminte incinerate. Acum se fac analize. nici nu ştiu ale cui sunt, el nu e sigur. Părerea mea este că nu e Luiza. El le identifică pe luni, asta e fata din luna cutare. Până una alta a vorbit despre o a doua victimă. Parchetul a luat decizia să dea un comunicat, în care va da amănunte mai multe. Minte foarte mult (Dincă) dar din când în când psihologii poliţiei reuşesc să-l determine să spună adevărul. Oamenii ăştia chiar îşi fac treaba acum. Toate lumea se gândeşte la mai multe fete, modul lui de operare este unul cinic. pare un mod de criminal în serie. A explicat cum a adus-o (în pădure). se caută şi se găsesc probe. Vă daţi seama când vor începe să sape gropile, puţurile, va fi o muncă titanică. Pare calm, anchetatorii au reuşit să empatizeze cu el şi să îl facă să coopereze. Omul este foarte inteligent, uneori mai inteligent ca anchetatorii” a declarat Pop.

Nu ştiu ce l-a determinat, dar el a condus echipa aici (…) a precizat-o (declaraţia – n.r.), nu a schimbat-o. Credeţi-mă, omul acesta spune anumite adevăruri, dar şi minte foarte mult, că este învăţat cum să mintă. De data asta a spus ceva adevărat, nu ştim dacă… nu ştim cine este victima, dar există date că există o victimă. Nu avem cum să ştim cine este, probele ADN vor spune”, a declarat avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, citat de News.ro, care a participat la cercetări împreună cu anchetatorii.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a venit cu precizări ulterioare. Potrivit acestora, din declaraţia lui Gheorghe Dincă este vorba despre trupul Luizei. „Probele sunt ridicate şi urmează să fie procesate şi vor fi trimise spre expertizare. Suspectul a precizat ca a folosit aceeaşi metoda ca în cazul Alexandrei, agresiunea tot în casa s-a produs. DIICOT verifică toate pistele de anchetă, sunt date din ancheta care nu pot fi precizate acum. Purtătorul de cuvânt al DIICOT susţine că mâine vor continua cercetările la faţa locului. Fragmentele osoase au fost găsite într-un sac. Telefonul nu a fost găsit până acum, iar din declaraţiile lui Gheorghe Dincă rezultă că în acele zile a ucis-o ”, a precizat aceasta.

Reamintim că Gheorghe Dincă a recunoscut săptămâna trecută că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu (15 ani) şi Luiza Melencu (18 ani), dar de atunci ancheta a bătut pasul pe loc mai multe zile. Vineri, Institutul Naţional de Medicină Legală a informat DIICOT-ul că ADN-ul Alexandrei Măceşanu a fost identificat în rămăşiţele găsite în casa lui Gheorghe Dincă.