Un fost student al Politehnicii Bucureşti, originar din Congo, a fost condamant definitiv la şase ani de închisoare pentru tentativă de omor.

 

Tânărul, stabilit de ani buni în România, a fost găsit vinovat după un scandal monstru provocat într-un local din Sectorul 4, atunci când a lovit o tânără în cap cu un baston telescopic şi a fost cât pe ce să o ucidă.

 

“Am fost discriminat”, se apăra congolezul care aşteaptă miercuri un verdict favorbil, după un proces intentat chiar de Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

 

În urmă cu doi ani, când se afla la petrecerea de botez organizată de fratele său, tânărul, fost student al Politehnicii Bucureşti, a fost implicat într-un conflict cu apropiaţii restaurantului şi a lovit-o pe o tânără cu bastonul telescopic în cap.

 

Congolezul susţine că adevăratul motiv al scandalului nu este faptul că şi-ar fi dorit să intre într-o altă sală de petreceri, ci pentru modul în care i s-au adresat angajaţii localului. Spunea el că a fost discriminat pentru că aceştia i s-ar fi adresat cu vorbe grele.

 

Acesta este, de fapt, motivul pentru care, dincolo de procesul penal, s-a plâns la CNCD încercând să demonstreze că tot ceea ce s-a petrecut in acel local a fost o reacţie după ce a fost dicriminat.

 

CNCD spune, însă, că toate aceste acuzaţii de discriminare nu au fost suficient dovedite. Cazul este, acum, în atenţia Curţii de Apel Buxuresti, acolo unde tânărul de 27 de ani a cerut dreptate.

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro