Cazul micuţului ucis de maidanezi în Bucureşti este un bun prilej pentru politicienii prahoveni de căutare a soluţiilor. Dacă liberalii solicită o şedinţă de urgenţă a Consiliului Local Ploieşti, fostul primar Andrei Volosevici, în prezent senator PDL, tot de Ploieşti, preferă un atac la adresa actualului edil, Iulian Bădescu. Că deh, dacă el nu a rezolvat problema în patru ani, Bădescu o putea rezolva în numai un an!  

“Solicităm întrunirea unei şedinţe extraordinare pe această temă, mai ales dată fiind apropierea deschiderii noului an şcolar, moment până la care considerăm că este încă timp pentru a lua o serie de măsuri concrete care să asigure protecţia şi siguranţa copiilor pe străzile Ploieştiului.

Menţionăm că grupul consilierilor locali ai PNL va depune în cel mai scurt timp dezbaterii publice un proiect de hotărâre care să ofere executivului Primăriei instrumente concrete pentru rezolvarea cu rapiditate a situaţiei” susţin liberalii ploieşteni într-un comunicat de presă semnat de deputatul Nicolae Alexandri, preşedintele PNL Ploieşti.

Volo critică, dar nu oferă soluţii

“Din păcate, tragedia din Bucureşti se poate repeta în orice oraş, mai ales în Ploieşti”, susţine Andrei Volosevici într-o postare pe Facebook. Fostul primar al Ploieştiului susţine că există o hotărâre a CL Ploieşti care nu a fost aplicată. Hotărârea prevede realizarea unui studiu de fezabilitate, pe un teren de 1,2 hectare din apropierea staţiei de epurare. Uită, însă, să spună că un studiu de fezabilitate nu înseamnă, automat, realizarea investiţiei sau că pe un teren situat în apropierea unei staţii de epurare autorităţile pentru mediu nu vor aproba niciodată construirea unui astfel de adăpost. Mai mult, nu ştim cât de oportună ar fi realizarea unui asemenea adăpost în apropierea unui cartier de locuinţe. Andrei Volosevici anunţă că peste 2.000 de câini ar fi putut fi îngrijiţi în adăpostul de lângă staţia de epurare şi critică municipalitatea pentru că nu a demarat, încă, nici măcar construcţia adăpostului de la Valea Călugărească.

Uită, însă, să spună că în cei patru ani de mandat, capacitatea adăpostului de la Bucov a fost mărită cu doar 150 de locuri, şi asta în ciuda estimărilor asociaţiilor pentru protecţia animalelor, care susţineau că pe străzile Ploieştiului trăiesc aproximativ 5.000 de câini. 

Am fi preferat să vedem demarat un proiect viabil pentru rezolvarea problemei. Şi în cei patru ani de mandat ai lui Andrei Volosevici ploieştenii erau muşcaţi de câinii fără stăpân, copiii se jucau în parcuri printre maidanezi, iar iubitoarele de animale protestau împotriva condiţiilor de îngrijire din adăpostul de la Bucov.

E simplu să încerci să îţi faci imagine dintr-un incident tragic, dar ar fi fost mult mai simplu să vedem un program concret în perioada în care  actualul senator Volosevici conducea Ploieştiul!