Sanctitatea Sa Papa Francisc va efectua o vizită Apostolică în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, potrivit unui comunicat publicat de Administraţia Prezidenţială.

 

Comunicatul integral:

 

„Primind invitaţia Preşedintelui României, a Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

 

Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară”.

 

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francisc Doboş, a anunţat pe pagina de Facebook că vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc este şi o vizita ecumenică. „Episcopii catolici din România au primit cu bucurie şi recunoştinţă vestea vizitei Papei Francisc, îndemnându-i pe credincioşi şi pe toţi oamenii de bunăvoinţă să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viaţa spirituală a creştinilor precum şi în favoarea binelui şi unităţii întregii societăţi româneşti.”, a scris Francisc Doboş.

 

„Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspiraţia pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea ţării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterităţii, care să unească energiile creştinilor în favoarea vieţii şi a valorilor fireşti ale Creaţiei lăsate de Dumnezeu”, a transmis, în Mesajul său, Preafericitul Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, şi Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.”, potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

 

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, declara la sfârşitul lunii noiembrie că vizita Papei Francisc în România, planificată să aibă loc în mai 2019, a fost amânată din cauza summit-ului de la Sibiu din 9 mai.

 

În luna mai a anului trecut, Viorica Dăncilă declara, după o întâlnire la Vatican cu Suveranul Pontif, că Papa Francisc i-a spus că va veni în România în 2019.

 

Cu 15 ani în urmă a avut loc vizita Papa Ioan Paul al II-lea în România. Atunci, în 1999, a avut loc prima şi unica vizită a unui Papă în România.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro