Lucrările la Istorie a celor doi elevi din Dâmboviţa, eliminaţi de la examenul de bacalaureat, sunt autentice, fiind redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă va fi menţinută eliminarea de la evaluare pentru că „prezintă semne distinctive”.
O echipă de control din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale a efectuat vineri şi luni o serie de verificări la Centrul zonal de evaluare constituit la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” din Bucureşti, respectiv la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic „Goga Ionescu” din Titu şi Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Moreni, ambele din judeţul Dâmboviţa.
Conform unui comunicat de presă al Ministerului, verificările au vizat respectarea prevederilor legale privind eliminarea din examen a doi candidaţi din judeţul Dâmboviţa ale căror lucrări au fost trimise spre evaluare în municipiul Bucureşti.
Mai exact, cei doi elevi au fost eliminaţi după ce acelaşi profesor corector a considerat că pe lucrările lor sunt două scrisuri diferite şi că s-a încercat fraudarea probei.
„În urma analizei documentelor puse la dispoziţie, echipa de control apreciază că cele două lucrări au toate aparenţele unor lucrări autentice, redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă prezintă semne distinctive ce constau în scrierile/grafiile total diferite folosite în redactarea lor”, se precizează în comunicatul Ministerului Educaţiei.
Conform articolului 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşt”.
Astfel, ministrul Educaţiei Naţionale a decis menţinerea pentru ambii candidaţi a eliminării din examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisă la disciplina „Istorie”.
Pe de altă parte, vor fi recunoscute notele obţinute de ambii candidaţi la celelalte două discipline de examen.
Ministrul Educaţiei a mai luat, însă, o decizie în ce îi priveşte pe cei doi elevi. Ambii candidaţi vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Măsura a fost luată cu toate că, potrivit legii, odată ce un elev este eliminat de la Bacalaureat, el nu se mai poate înscrie la următoarele două sesiuni.
Doi elevi au picat proba la Istorie a examenului de bacalaureat, după ce acelaşi profesor corector a considerat că pe lucrările lor sunt două scrisuri diferite şi că s-a încercat fraudarea probei.
Părinţii elevilor eliminaţi au depus câte un memoriu în acest sens la Ministerul Educaţiei.
„Din câte imi dau seama, odată ce aceste lucrări au ajuns la primul evaluator, care a avut aceste suspiciuni, lucrarea nu a mai ajuns la cel de al doilea, iar comisia a luat decizia de a anula lucrările. Puteau să solicite un control asupra legalităţii desfăşurării examenului, dacă s-ar fi constatat în urma probelor acest lucru, se putea anula examenul şi ulterior. Această decizie a fost luată pe baza unei prezumţii de vinovăţie.(...)Aceşti copii meritau o şansă. Elevii, când s-au văzut eliminaţi din examen, au fost la mine în primul minut, după care au depus un memoriu la Ministerul Educaţiei. Fetei de la Titu i s-a făcut rău după ce a ieşit de la mine din birou, a fost luată cu Salvarea”, declara inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Sorin Ion.
Sorin Ion a afirmat că dacă nu se va face dreptate pentru aceşti elevi, el va cere să fie anchetat de corpul de control pentru a demonstra buna desfăşurare a examenului de bacalaureat.
„Dacă măsura dispusă şi decizia de anulare a lucrărilor rămâne definitivă, mă văd nevoit ca eu însumi să cer să fiu controlat de către corpul de control, pentru că o astfel de decizie ar putea implica în mod obligatoriu, o complicitate din partea comisie. Iar pentru activitatea comisiei, eu garantez că nu s-a întămplat nimic ilegal în timpul examenului. Şi garantez şi pentru colegii mei care au fost preşedinţii centrelor de examen”, a explicat inspectorul general.
Ministrul Educaţiei: Lucrările celor doi elevi din Dâmboviţa sunt autentice, dar se va menţine eliminarea de la Bac
12 iulie 2017
- citeşte totul despre:
- elevi,
- dambovita,
- bacalaureat,
- candidati,
- examen


Din aceeaşi categorie:
1.119 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19,in Romania!
(24 iulie 2020)
66 vizualizări
3.353 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, in Romania!
(15 ianuarie 2021)
83 vizualizări
V-a prins zăpada fără cauciucuri de iarnă? Ce sancţiuni riscaţi
(24 octombrie 2014)
79 vizualizări
Mineri, blocaţi în galeria minieră de la Roşia Montană
(11 septembrie 2013)
77 vizualizări
Masca redevine obligatorie de astăzi, în localităţile cu rată de infectare mai mare de 6 la mie. Care sunt excepţiile
(7 octombrie 2021)
18 vizualizări
Studenţii la Medicină şi Farmacie declanşează greva japoneză pentru criza Rezidenţiatului
(11 octombrie 2019)
41 vizualizări
Crimă la Oradea. Ucigaşul a mai împuşcat şi un bărbat într-o parcare din oraş
(15 martie 2017)
244 vizualizări
Cîţu: Copiii între 6 şi 12 ani nu mai trebuie testaţi la incidenţă peste 3 la mie. Vaccinaţii sunt scutiţi de carantina de noapte
(23 septembrie 2021)
23 vizualizări
Poliţia audiază 99 de persoane bănuite că au folosit documente false pentru a beneficia ilegal de indemnizaţii pentru sprijinul salariaţilor în timpul pandemiei. Din primele informaţii, sunt vizaţi şi numeroşi lăutari.
(25 februarie 2021)
75 vizualizări
Schimbare importantă a Codului Rutier. Tu ai aflat despre ea?
(21 decembrie 2016)
266 vizualizări
Peste 880 de infracţiuni constatate de poliţişti într-o singură zi; au fost date 8.000 de amenzi
(7 august 2018)
34 vizualizări
CCR judecă sesizarea Avocatului Poporului asupra stării de alertă. ”Nu există o definiţie şi o limită în timp”
(13 mai 2020)
144 vizualizări
Înalta Curte de Justiţie a României: Deschiderea unui cont pe reţelele de socializare cu numele altei persoane, pe care sunt postate fotografii, clipuri video sau alte informaţii despre aceasta, constituie “infracţiune de fals informatic” şi se pedepseşte
(26 ianuarie 2021)
245 vizualizări
Cutremur în zona seismică Vrancea
(10 august 2020)
83 vizualizări
Fost director Trangaz, cercetat de ANI din cauza nevestei
(1 aprilie 2015)
127 vizualizări
Regele Mihai pierde procesul cu ANAF
(25 iunie 2016)
438 vizualizări
ANSVA începe verificările. Produsele lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul” sunt vizate
(23 martie 2016)
218 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole